Tidigare år

Så här skriver tidigare års elever om sin tid på Rays:

Månaden som jag tillbringade på Rays var en av de bästa, för att inte säga den bästa, i mitt liv. Det var otroligt roligt och utvecklande att få prova på att forska. Vi hade underbara ledare som förutom att stötta och leda oss i forskningen hittade på superroliga aktiviteter då vi inte forskade och arbetade. Pricken över i och det bäst av allt var att få lära känna de andra eleverna på Rays. Det var verkligen roligt och bra för mig att få spendera tid med andra likasinnade, ambitiösa och trevliga ungdomar.

– Cecilia Oldmark, Rays 2011

Den upplevelse jag kommer att bära med mig mest från mitt forskingprojekt på Rays är insynen i forskares arbete som det gav mig. Att få se hur man arbetar, löser problem och skriver rapporter gav mig verkligen inspiration, och en tanke om att jag faktiskt skulle kunna arbeta med det en dag jag också.

– Joel Wibron, Rays 2011

Mitt intresse för naturvetenskap har stärkts något enormt. Under Rays har jag fått göra saker som jag inte trodde att jag skulle få göra på flera år, och dessutom har jag klarat av det.

– Sebastian Valenzuela, Rays 2011

Även om jag kunde ana att forskning skulle vara väldigt intressant, så hade jag ingen aning om att det dessutom var så spännande. Det var verkligen en kick när man mitt bland sina misslyckanden hittade ett vettigt resultat eller kom fram till en fungerande metod. Man skulle kunna uttrycka det som att jag upptäckte den äventyrliga dimensionen av forskning.

– Oskar Henriksson, Rays 2012

Rays är helt fantastiskt! Plötsligt fick man ett mål med sina allmänna studier, något som skolan inte har kunnat erbjuda på över 10 år.

– Klas Walldén, Rays 2012

Jag tycker om utmaningar, och projektet har verkligen varit utmanande. Jag har stundtals känt både framgång och hopplöshet och att jag i slutändan faktiskt lyckades få till något så pass bra har också ökat mitt självförtroende som matematiker och forskare.

– Anton Grensjö, Rays 2012

Vill du tala med eller har frågor till en tidigare elev? Kontakta då gärna samordnaren för alumninätverket xRays, Ulrika Wennberg.