Arrangörsgrupp

Rays arrangörsgrupp består av ambitiösa universitetsstudenter som bedrivit egen forskning, samt själva deltagit i olika sommarforskarskolor. Se även tidigare medlemmar i arrangörsgruppen.

Serhat Aktay - Projektledare

Serhat Aktay - Projektledare

Under sommaren 2011 deltog Serhat i Rays och genomförde ett projekt om influensavirusets ytproteiner. Efter Rays fortsatte han att arbeta med sitt projekt och efter över 500 timmar i labbmiljö var det ingen tvekan om att han ville arbeta inom just bioteknik. Idag läser han sitt tredje år vid KTH där han pluggar till Civilingenjör inom Bioteknik. Han har även engagerat sig inom Scouterna och är kårordförande för en av Sveriges största scoutkårer. Serhat har också undervisat på gymnasial nivå inom kemi, naturvetenskap och matematik.

Anna Broms

Anna Broms

Anna deltog i den första upplagan av Rays 2011 och fick sommaren därefter representera Sverige vid Research Science Institute vid MIT. Sedan dess har hon varit aktiv inom Unga Forskare samt arbetat med en forskningsgrupp vid MAX IV- laboratoriet i Lund, som hon sommaren 2014 fick assistera i ett experiment vid Europas största elektronaccelerator i franska Grenoble. Nu läser hon sin master på civilingenjörsprogrammet i teknisk matematik i Lund. Vid sidan av studierna undervisar hon i matematik på universitetet och idrottar flitigt. Förutom eget tävlingsspel har hon arbetat som tennistränare i många år.

Isak Nilsson

Isak Nilsson

Isak deltog i Rays 2011 med ett projekt i komplex matematik. Sedan dess har han studerat teknisk fysik, datalogi och musik vid KTH. Kandidatarbetet behandlade en fysikalisk datormodell för artikulatorisk talsyntes, och i vår väntar examensarbetet. På fritiden ägnar han sig åt musik i körer, band, spex, och musikaler. Allt klurigt faller honom i smaken, vilket lett till fördjupning i allt från luffarslöjd och origami till pralingjutning och teckning.
Klara Kiselman

Klara Kiselman

Klara deltog i Rays 2014 och ställde sen upp med sitt biomedicinska Raysprojekt i Utställningen Unga Forskare. Där vann hon en stipendieresa och fick representera Sverige i European Union Science Contest 2015. För närvarande jobbar Klara på Ericsson som webbutvecklare samt sitter som finansieringsansvarig för Utställningen Unga Forskare. Tidigare år har hon bland annat varit studiecoach, deltagit i mentorsprogrammet LinKI och spelat fotboll sedan barnsben.